כתבו על מסעדת אספניה באשדוד

 
אספניה
 
 
 
 
האותנטית
יעל שבולת | אוכל, 06/09/2015
בתוך מרכז מסחרי קטן בין קיוסק לחנות ירקות שוכנת מזה 22 שנה המסעדה הספרדית אספניה. כשנכנסים, אפשר לשכוח את הנעשה בחוץ ולתת לאווירה של פונדק ספרדי אותנטי להשתלט. המסעדה בנוייה על תבשיליה של ז'קלין לוי, שעלתה לארץ עם משפחתה מספרד, ואת המקום מפעיל בנה שמאז ומעולם עמד לצידה במטבח. האווירה שמחה, קלילה ולא מחייבת עם אלמנטים ספרדיים על הקירות, דגים מיובשים ואפילו ראש של פר מפוחלץ. השירות אדיב וחם וכל לקוח זוכה ליחס אישי, גם אם הוא לא נמנה על לקוחותיה הקבועים של המסעדה. התפריט מבוסס בעיקר על פירות ים (למרות שיש גם כמה מנות בשריות). כדאי להזמין מראש את הפאייה( בפירות ים מכל הסוגים: ראשי קלמרי, מולים ושרימפס) ולא לדלג על הסרדינים הממולאים ועל המול מרינייר. יש גם מרק גספצ'ו, קלמרי ממולאים בשרימפס ובשר סרטנים ועוד. לפתיח מקבלים צלוחיות קטנות מלאות בכל טוב ובעיקר לא סלטים ''שגרתיים''. יחד עם הפוקצ'ה השמנמנה הם מהווים התחלה מושלמת לארוחה. בימי חמישי בערב מתקיימים ערבי נושא- פלמנקו או שירי ארץ ישראל, ובשישי בצהריים יש הופעה יוונית עם אמן אורח מלווה בבוזוקי. יש ארוחת פינוק הכוללת שבע מנות של פירות ים ב- 150 שקל, עסקית ב- 89 שקל כולל שתייה קרה וחמה, פוקצ'ה וסלטים, מנת ביניים של פטריות מוקפצות, ומנה עיקרית וגם שירות(כן, הכל כלול).
ויוה אספניה
הילה אלפרט | ישראל היום, 06/09/2015
לכתבה המלאה לחצו כאן
טאפאס אותנטי באשדוד
_ | אינטרנט, 06/09/2015
לכתבה המלאה לחצו כאן
''אספניה''
זאב ענר | פנאי פלוס, 06/09/2015
מה חשבו על העתיד 22 המשפחות שעלו מצפון אפריקה, כשהגיעו בנובמבר 1956 לחוף איסדוד לשבת במעברה בלב החולות? כותב טור זה אינו מתיימר לרדת לנבכי נפש האדם, ועל כן אין לו תשובה מוחצת לשאלה. מכל מקום, אין ספק שאותם חלוצים לא שיערו שכאן תשב כעבור 45 שנים העיר המפוארת אשדוד, הנושקת לכמעט 200 אלף תושבים ולה נמל חדשני, תחנת כוח גדולה, חוף מרהיב וגם, איך לא, מסעדות חשובות. הפעם הרחקנו נדוד לספר על מסעדת דגים ופירות ים בעיר הזאת, המגישה מנות בנוסח ספרד. המייסדת, ג'קלין לוי ז''ל, למדה בישול ב''קורדון בלו'' ועלתה עם משפחתה לארץ מספרד בשנת 1971. ג'קלין החלה לפעול ב-1982 כשלצידה עוזר בנה פול, שלמד ממנה את סודות המקצוע. ב -1991 עבר שרביט הניהול לידיו, והוא מגיש ללקוחות הרעבים בעיקר פירות ים ודגים בנוסח הספרדי. פול הציע שנדלג על הפתיחה , ובכל זאת לקחתי צלוחית שיני שום ריחניות מן התנור וג'בטה חמה. אחר כך התרווחתי על מנת ביצי לוקוס בנוסח אנדלוסיה (48 ש''ח). הביצים בושלו עם גמבה ותובלו בשמן זית ושום. מנה אלוהית בטעמה וניחוחה. בת זוגי ליקקה את שפתיה וקראה קריאות שבח והתפעלות על ''סרדינס קסאדס'', פילטים של סרדינים מטוגנים ממולאים בעשבי תיבול ושום. מכאן עברתי לקלמארי ממולא בשרימפס סרטנים, שום ושקדים (70 ש''ח). המנה בושלה בשמן זית ויין לבן והוציאה ממני אנחת תענוג. בת זוגי קיבלה מנת שרימפס סביליה (78 ש''ח) משיבת נפש דוויה. השרימפסים בושלו בעגבניות מיובשות, ''צימוקי'' זיתים, שום ושמיר. לשמחתנו לא ויתרנו על הפטריות שבושלו בעשבי תיבול, ושאולי היו גולת הכותרת של הסעודה. בין המנות המיוחדות המוגשות במקום מרק גספצ'ו ופאייה, ויש גם תפריט טעימות ב- 135 ש''ח לאדם. בצהריים מגישים סעודה עסקית ב-79 ש''ח ו-89 ש''ח. סיכמתי עם עצמי ועם בת זוגי שכדאי גם להרחיק עד אשדוד כדי לטעום מן המנות שמכין ומגיש פול לוי. אני אשוב למסעדה הזאת.
אספניה
_ | אינטרנט, 06/09/2015
לכתבה המלאה לחצו כאן